BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 19, 2010

Munaliköör ja rosmariiniliköör

Veel midagi eelmises postituses mainitud raamatust.

MUNALIKÖÖR EHK ADVOCAAT

1 liitri koorepõhise likööri tegemiseks vahusta 5 munakollast, vaniljekauna sisu ja 150 g suhkrut käsimikseriga 5 min. Lisa kaneeli, jahvatatud nelki, 340 ml kondsnspiima ja 200 g kohvikoort munasegusse. Lisa 125 ml brändit ja sega hoolega. Vala liköör puhtasse pudelisse, sulge see ja pane külmkappi. Külmas hoituna kõlbab see liköör tarbida 2 nädalat.

ROSMARIINILIKÖÖR

Liitri likööri tegemiseks loputa 2 rosmariinioksa, kuivata ja pane need puhtasse pudelisse. Pane 2-3 supilusikatäit Earl Grey teed 200 ml keevasse vette ja lase sellel 5 minutit tõmmata. Eemalda teepuru ja sega 150 g mett teesse. Vala tee rosmariinioksadele ja lisa 700 ml brändit. Lase likööril umbes nädal aega tõmmata. Liköör on kasutuskõlblik külmakpis hoituna umbes 6 kuud.

0 comments: