BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 19, 2010

Cappuccino liköör ja isetehtud vanillisuhkur

Ostsin endale uue raamatu:


Selles on väga huvitav retsept, kuidas ise cappuccino likööri ja maitsesuhkrut teha. Väike minupoolne tõlge siis.

CAPPUCCINO LIKÖÖR

Vaja läheb:
Suhkur
Vanillikaun
Kohvikoor
Lahustuv kohvi
Magus kakaopulber
Brändi
Muskaatpähkel
Klaaspudel

1. Otsi likööri jaoks sobiv pudel, pese ja desinfitseeri see.
2. Valmista suhkrusiirup lahustades 250 g suhkrut 100 ml keevas vees ja lase keeda u 10 min aeg-ajalt segades. Pane siirup jahtuma
3. Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks ka kraabi sellest seemned välja. Pane seemned ja 300 g kohvikoort väikse potiga tulele.
4. Lase koor keema ja vispelda sisse 2-3 supilusikatäit lahustuvat kohvi, 1-2 supiluskiatäit kakaopulbrit ja antuke muskaatpähklit. Sega kooresegusse ka soe suhkrusiirup.
5. Vala kooresegusse 250 ml brändit ja sega hoolega. Kalla segu läbi sõela kaussi, et eemaldada vanillikauna jäägid.
6. Vala liköör puhtasse klaaspudelisse ja pane see umbes nädalaks külmkappi maitsestuma. Liköör säilib külmutuskapis umbes 4 nädalat.

MAITSESUHKUR

suhkur
kaneelikoor
vanillikaun
sidrun või apelsin
klaaspurk

1. Kaneelisuhkru tegemiseks on vaja 500 g suhkrut ja 70 g kaneelikoort. Vala suhkur klaaspurki ja pane suhkru sisse pikuti pooleks lõigatud kaneelikoor.
2. Vanillisuhkru tegemiseks vajad 500 g suhkrut ja 2-3 vanillikauna. Lõika kaunad pikkupidi pooleks ja aseta suhkruga täidetud purki.
3. Tsitrusesuhkru jaoks on vaja 3 apelsini või 4 sidrunit. Koori tsitruselised ja pane koored hõbepaberi peale. Kuumuta ahi 75 kraadini ja lõkka koored ahju 2-ks tunniks. Pane koored jahtuma. Kalla purki 500 g suhkrut ja suru jahtunud koored suhkru sisse.
Purgid peavad mõned nädalad seisma, et suhkur maitse külge võtaks.

0 comments: